VENKEL – SINAASSALADE


Een fris-fruitige combinatie waarbij de typische venkelsmaak een beetje naar de achtergrond gedrongen wordt. Lekker met wat munt, krulsla of winterpostelein. Serveren in individuele cocktailglaasjes, als aperitiefhapje of voorgerecht.

venkel_sinaas

 

 

Dit heb je nodig:

2 venkelknollen (mét groen)
3 sinaasappelen
2 appels

Voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
1 kleine ui of sjalotje
3 eetlepels smakende olie
een halve theelepel dille
een vierde theelepel paprikapoeder
evt. wat zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui en meng alle ingrediënten voor de dressing.
  2. Snijd de gewassen venkel in heel kleine stukjes, verwijder de stengels en houd het groen apart.
  3. Meng de venkel met de dressing.
  4. Verwijder de schil en het witte vlies van de sinaasappelen en snijd ze in partjes. Houd een halve sinaasappel over voor op de garnering op het einde.
  5. Snijd de appels (met schil) in stukjes.
  6. Meng alle ingrediënten. Versier met sinaasappelschijfes en venkelgroen en dille of munt.