Hieronder vind je de (eenvoudige) receptjes van

pompoensoep

pompoensoep met appel en gember

venkel_sinaas

venkel-sinaas-salade

 

 

 

POMPOENSOEP MET APPEL EN GEMBER

pompoensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:
1 pompoen van 1kg
1 zoetzure appel (elstar), in stukjes
1 rode ui, in dunne ringen
1 teentje knoflook, geplet of fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 cm gember, fijngeraspt
1 liter groentebouillon
peper en zout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in grote stukken en verwijder de zaden. Als je biologische pompoen gebruikt, dan hoef je hem niet te schillen.
  2. Snij daarna het vruchtvlees in blokjes van 2 à 3 cm.
  3. Verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje en fruit hierin de ui.
  4. Doe er de knoflook, gember, paprikapoeder bij.
  5. Voeg de pompoen toe en schep alles om.
  6. Doe de groentebouillon erbij en laat dit 20 minuutjes zachtjes koken.
  7. Voeg de stukjes appel toe en laat het nog 5 minuutjes zachtjes koken.
  8. Daarna de kom van het vuur halen en alles mixen.
  9. Afkruiden met peper en zout.
  10. Bij het serveren kan je nog afwerken met wat korianderblaadjes en evt. wat verse (soja)room.

 

VENKEL – SINAASSALADE

Een fris-fruitige combinatie waarbij de typische venkelsmaak een beetje naar de achtergrond gedrongen wordt. Lekker met wat munt, krulsla of winterpostelein. Serveren in individuele cocktailglaasjes, als aperitiefhapje of voorgerecht.

venkel_sinaas

Dit heb je nodig:

2 venkelknollen (mét groen)
3 sinaasappelen
2 appels

Voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
1 kleine ui of sjalotje
3 eetlepels smakende olie
een halve theelepel dille
een vierde theelepel paprikapoeder
evt. wat zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui en meng alle ingrediënten voor de dressing.
  2. Snijd de gewassen venkel in heel kleine stukjes, verwijder de stengels en houd het groen apart.
  3. Meng de venkel met de dressing.
  4. Verwijder de schil en het witte vlies van de sinaasappelen en snijd ze in partjes. Houd een halve sinaasappel over voor op de garnering op het einde.
  5. Snijd de appels (met schil) in stukjes.
  6. Meng alle ingrediënten. Versier met sinaasappelschijfes en venkelgroen en dille of munt.