Wie?

Melanie Pattyn: onze immer stralende zon in de winkel!

Hallo ik ben Melanie en kom al sinds 2014 naar De Stadsboerderij. Ik werk hier op dinsdag- woensdag- en vrijdagnamiddag. Mijn takenpakket in De Stadsboerderij is heel gevarieerd; klanten helpen met het vinden van de juiste producten, leveringen wegzetten, de winkel aankleden in bepaalde thema’s, mee helpen nadenken welke producten we in de winkel zullen verkopen, enz.

Ik mag ook deel uitmaken van de teamvergadering, ik krijg kansen in de stadsboerderij en ik tel mee. Ik heb het enorm getroffen om hier aan de slag te kunnen gaan. Ik word alleen maar omringd door heel fijne mensen. Zowel mijn collega’s als de klanten aanvaarden mij om wie ik ben en wat ik doe.

In 2006 liep ik een hersenletsel op ten gevolge van epilepsie -aanvallen. Toen kwam ik terecht in den achtkanter. Ik heb veel vooruitgang geboekt sinds ik door den achtkanter ondersteund word. Ik heb een weg afgelegd van atelierwerk naar begeleid werk. Mijn jobcoach zorgt ervoor dat ik goed kan functioneren in De Stadsboerderij. Ik krijg nu nog steeds 2-wekelijks sociale vaardigheidstraining. We bespreken sociale situaties die ik moeilijk vind en kijken hoe het anders had kunnen lopen: wat is het probleem, wat wil ik en hoe gaan we het aanpakken. Ik noteer situaties uit mijn dagelijkse leven om dan tijdens de therapiemomenten te bespreken. Ik trek mij bepaalde situaties soms te veel aan en mijn coach helpt mij om die te kaderen en anders aan te pakken. Mijn werk is niet betaald, maar voor mij is het daarom niet minder belangrijk!

Mijn werk in De Stadsboerderij betekent heel veel voor mij!


Louise Debrabandere: Verantwoordelijke Winkel

louise@stadsboerderijkortrijk.be

0465/034693


Olivier Marescaux: verantwoordelijke dagelijkse werking

olivier@stadsboerderijkortrijk.be

0468/289271

stadsboerderijkortrijk-9

Ondersteund door enthousiaste medewerkers van Den Achtkanter VZW, De Branding, Stadsboerderij Kortrijk vzw en vele anderen.

Bestuur

Jessica Dobbelaere, David Wemel, Pierre Ruysschaert, Ludwig Van Wonterghem