POMPOENSOEP MET APPEL EN GEMBER

pompoensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:
1 pompoen van 1kg
1 zoetzure appel (elstar), in stukjes
1 rode ui, in dunne ringen
1 teentje knoflook, geplet of fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 cm gember, fijngeraspt
1 liter groentebouillon
peper en zout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in grote stukken en verwijder de zaden. Als je biologische pompoen gebruikt, dan hoef je hem niet te schillen.
  2. Snij daarna het vruchtvlees in blokjes van 2 à 3 cm.
  3. Verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje en fruit hierin de ui.
  4. Doe er de knoflook, gember, paprikapoeder bij.
  5. Voeg de pompoen toe en schep alles om.
  6. Doe de groentebouillon erbij en laat dit 20 minuutjes zachtjes koken.
  7. Voeg de stukjes appel toe en laat het nog 5 minuutjes zachtjes koken.
  8. Daarna de kom van het vuur halen en alles mixen.
  9. Afkruiden met peper en zout.
  10. Bij het serveren kan je nog afwerken met wat korianderblaadjes en evt. wat verse (soja)room.