Stadsboerderij Kortrijk Erkende CV verbindt boer en burger, stad en platteland door een faire afzetmarkt te creëren voor regionale biologische landbouwproductie, in combinatie met producten uit duurzame en sociaal-rechtvaardige initiatieven.

Een faire afzetmarkt vindt een evenwicht tussen :

  • de prijs van ons voedsel en
  • de verloning voor het talent, de zorg en het werk van de landbouwer en het gebruik van de grond, de zaden en de hulpstoffen.

Onze producten

De Stadsboerderij kiest voor de “korte keten” en brengt producten zoveel mogelijk uit regionale biologische landbouwproductie naar de stad. We hanteren deze criteria:

  • bij voorkeur producten uit regionale productie (vooral binnen een straal van 60 km rond Kortrijk);
  • productie met het Biogarantie®-label of het Europese label voor bio, of in omschakeling van gangbare naar biologische teelt;
  • producenten staan open voor een duurzame relatie met de coöperatie, bv. door het maken van teeltafspraken;
  • producten uit eerlijke handel (fair trade) : geproduceerd met oog voor eerlijke, sociale arbeidsomstandigheden;
  • daarnaast vullen we het productaanbod aan met producten uit duurzame en sociaal-rechtvaardige initiatieven. Dit zijn producten “met een verhaal”, bij voorkeur biologisch of ecologisch (non-food) of afkomstig uit eerlijke handel. Zo bieden we een ruime selectie basisproducten aan die niet in je keuken mogen ontbreken.

Openingsuren winkel:

(Stijn Streuvelslaan 45, 8501 Heule)

Maandag:     Gesloten/Fruit op ’t werk

Dinsdag:      Gesloten/Fruit op ’t werk

Woensdag:  Gesloten/Fruit op ’t werk

Donderdag: Gesloten

Vrijdag:         09u30 – 18u00

Zaterdag:      09u00 – 12u30

Zondag:         Gesloten

  

.

Coöperatieve = samen ondernemen

We zijn alvast met 136 coöperanten die 120.000 euro samen brachten.

Wil je mee instappen in dit lokale verhaal? Word coöperant. Stuur een e-mail naar info@stadsboerderijkortrijk.be  voor meer info.

Als coöperatie staan we sterker en creëren we samen een markt voor de boer en krijgt de consument toegang tot gezonde en eerlijke voeding. We winnen aan veerkracht, informeren, sensibiliseren en werken samen aan gemeenschapsvorming.

Elke coöperatie voert een economische activiteit uit. Stadsboerderij Kortrijk wil dus ondernemen. Onze economische activiteit bestaat uit:

  • verkoop, met als doel het creëren van een faire afzetmarkt voor regionale biologische landbouwproductie;
  • op termijn eigen landbouwproductie;
  • op termijn bijhorende dienstverlening rond beleving, recreatie, ontmoeting en verbinding.

In tegenstelling tot andere vennootschapsvormen, zoals een BVBA of NV, wordt die activiteit niet gebruikt voor persoonlijke verrijking, maar wel om doelstellingen op sociaal, maatschappelijke en/of ecologisch vlak te realiseren. De Stadsboerderij is een coöperatieve alliantie van producenten, consumenten en middenveldorganisaties en beoogt een maatschappelijke transitie rond duurzaam en creatief samenwerken en -leven in regio Kortrijk.

Team

Melanie, Louise, Daan en Olivier

Ondersteund door prachtige medewerkers van Den Achtkanter VZW, De Heerlijkheid van Heule (Oranjehuis), Stadsboerderij Kortrijk vzw en vele anderen.

Bestuur

Jessica Dobbelaere, Pierre Ruysschaert en Ludwig Van Wonterghem.

73abed74-fa98-4081-afde-70243997833e