KROKANT BLADERDEEGJE MET PEER, KANEEL EN EEN BOLLETJE IJS

peer_bladerdeeg_2

foto: lekkerensimpel.com

Dit heb je nodig:

3 peren
6 vierkantjes of driehoekjes bladerdeeg, elke zijde ongeveer 10cm
1 ei
evt. walnoten

Bereiding:

  1. Snijd de peren in lange stukjes.
  2. Meng de peer met wat suiker (niet noodzakelijk) en wat kaneel.
  3. Doe in het midden van elk vierkant een wat peer. Doe er evt. wat gehakte walnoten bij. Schik de lange stukjes netjes naast elkaar!
  4. Breng de randen van het bladerdeeg wat dikker, omhoog, zodat je een rand/muurtje bekomt.
  5. Bestrijk de buitenkant van het bladerdeeg, alsook de peer met een losgeklopt ei.
  6. Bak een 20tal minuutjes in de oven (afhankelijk van wat er op de verpakking bladerdeeg staat).
  7. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs. Bestrooi eventueel met nog wat kaneel.

Bij voorkeur te serveren met een lekkere koffie of thee uit ons assortiment.